Gaming

Den stora vida världen av PC – gaming

Att spela på PC är desto vanligare än att spela på en konsol. De flesta spel som finns att spela på konsoler finns idag tillgängliga på PC – även retro – spel såsom Final Fantasy VI och VII (som tidigare endast gick att spela på konsolerna Super Nintendo respektive Playstation).

Vissa PC – spelare använder termen “PC Master race” vilket är ett skämtsamt uttryck som syftar på hur starkare hårdvaran på en PC är jämfört med en konsol. En konsol är begränsad till delarna den är byggd av medan det går att byta ut delarna i en dator. Det går att maxa upp den otänkbart mycket – såpass mycket att den kan spela alla nya spel på de mest krävande inställningarna. Hur mycket man satsar på sin dator är individuellt och beror på vilken spelupplevelse man är nöjd med.

Det går att köpa färdigbyggda datorer, vilket innebär att det blir billigare än att köpa varje del separat, men allt som oftast behövs någon del bytas ut för bättre prestanda och då blir det dyrare i längden. Av detta skäl rekommenderas det inte att köpa färdigbyggda datorer.

Att spela via en PC slog inte igenom förrän i början av 2000 – talet, då den tidigare haft stark konkurrens av Nintendos och Sonys konsoler. Även Microsoft tog steget in på marknaden med sin Xbox – konsol och det verkade som att det aldrig skulle ta fart för PC gaming. Sedan så hände något. Spel såsom Counter-Strike, Starcraft, DOTA II och World of Warcraft såg till och ser fortfarande till med råge att PC gaming håller sig relevant på gaming – marknaden. Konsoler har ingen möjlighet att konkurrera med ovan nämnda spel då de släpptes exklusivt för PC.