Gaming

Hur blir man en professionell gamer?

E-sport är något som växt massivt de senaste tio åren och idag finns det goda möjligheter att livnära sig på sitt datorspelande. Men det är långt ifrån alla som lyckas. För att kunna bli en professionell gamer krävs det att man kan lägga ner mycket tid och har talang. Det är många som försöker nå sin dröm att bli professionell gamer och konkurrensen är tuff. Vill man uppfylla sin dröm är det en stor fördel om väljer ett redan populärt datorspel. Antingen är man såpass duktig att man blir upplockad av ett professionellt lag eller så får man söka lyckan genom att sända sina spelsessioner via live stream. Idag är det väldigt vanligt att duktiga spelare väljer att live streama på diverse olika streamingsidor. Hur mycket man tjänar beror på hur många tittare och prenumeranter man har. Det förekommer även donationer inom gamingvärlden från tittare som gillar vad de ser.

Utrustning för att lyckas som professionell gamer

Utrustningen är det grundläggande i att kunna lyckas som professionell gamer. Det som behövs är en dator som klarar av de spelen man tänkt spela tillräckligt bra för att undvika lagg eller liknande. Vill man dessutom streama behövs en ännu bättre dator. Man får inte glömma att det även är mycket viktigt med snabb uppkoppling om man vill lyckas. För att kunna spela med så bra förutsättningar som möjligt är det ett måste. Med tanke på att det är väldigt tidskrävande att kunna bli gamer på heltid är det bra med en skön datorstol. Så slipper man belasta ryggen på ett olämpligt sätt och få problem senare i livet. När alla bitarna är på plats är det bara att sätta igång att nöta spelet timmar efter timmar. Ett tips är att kolla på redan professionella spelare som spelar samma spel. Se på vilket sätt de spelar och försök applicera det i ditt eget spelande. En annan viktig del för att ta sitt spelande till en ny nivå är att kunna analysera sitt eget spelande. På så vis kan man enkelt se sina egna misstag och förhoppningsvis undvika de i framtiden.

Hur blir man upplockad av ett lag?

Det vanligaste är att man dominerar eller är en ledande spelare. Förr eller senare kommer det att uppmärksammas av andra professionella gamers som i sin tur kan leda till att man blir upplockad av ett lag. Väljer man att samtidigt streama eller dela sina framgångar på exempelvis youtube är chanserna givetvis större att man blir upplockad. Skulle det visa sig att man får uppmärksamhet för sitt spelande är det bara att fortsatta på den inslagna vägen. Förhoppningsvis kommer ett lag eller organisation höra av sig. Eftersom e-sporten är stor i flera världsdelar kan det vara bra att inte vara låst till en specifik plats. Börjar man få respons för sina gamingfärdigher kanske det är dags att kolla upp boende på exempelvis mowido.se för att vara väl förberedd. Sätt igång, börja träna och se ifall du har vad som krävs för att kunna bli en professionell gamer. Möjligheterna är goda och förutsättningarna för att lyckas är många.