Gaming

Inred ett gamingrum

Många spelälskare drömmer om att ha ett rum helt dedikerat till sitt spelande och helt anpassat efter de behov man har när man spelar. Hur man utformar ett gamingrum beror så klart på vilken eller vilka typer av spel man spelar och hur stort rummet är, men här tänkte vi ge lite tips som förhoppningsvis kan inspirera till det perfekta gamingrummet.

Om man framförallt spelar tv-spel, det vill säga spel på konsoler, är tv:n så klart mittpunkten i rummet, eftersom det är där all action kommer att utspela sig. Man bör därför överväga var man placerar tv:n noga, och till exempel tänka på att vinkla bort skärmen från fönstren i rummet om det är möjligt (för att undvika solreflexer). Ännu viktigare än själva tv:n är dock tv-bänken, eftersom den inte bara ska fungera som avställningsplats för tv:n, utan också rymma alla de konsoler man spelar på. De flesta spelälskare har nämligen inte bara en konsol, utan ett stort antal som de har samlat på sig genom åren, och om man har ett dedikerat spelrum vill man så klart kunna spela på samtliga konsoler. En bra tv-bänk för ett spelrum har därför många fack för de olika konsolerna och deras kontroller. Det är också en fördel om framsidan är täckt med exempelvis glas, för att förhindra att damm lägger sig på konsolerna.

Något annat som är mycket viktigt i ett spelrum är så klart en skön sittplats framför tv:n, och det allra viktigaste är att man har en skön fåtölj att sitta i själv. Många spelar dock även multiplayer-spel tillsammans med sina vänner, och då kan man överväga en skön soffa istället för fåtöljen. Ett annat alternativ är att komplettera fåtöljen med ett gäng saccosäckar, som är lätta att stapla i en hög när man inte har gäster. Du hittar fåtöljer, soffor och mängder av andra sittmöbler på Fyndab.com, så att du kan hitta den kombination som är perfekt för just ditt gamingrum.

Spelar man istället framförallt datorspel är det inte tv-bänken, utan skrivbordet som är den viktigaste möbeln i rummet. Skrivbordet måste vara tillräckligt stort för att man ska få plats med två, och ibland till och med tre, skärmar, och många vill också ha en lösning för att kunna integrera själva datorn i skrivbordets förvaring. På samma sätt som tv:n bör man placera skrivbordet så att skärmarna är vinklade bort från fönster och andra starka ljuskällor i rummet. Planerar man att tillbringa många timmar framför datorn bör man också investera i en skön kontorsstol eller gamingstol.

Något man måste lösa oavsett om man spelar spel på datorn eller på konsoler är förvaring av alla spel. Ett effektivt hyllsystem är därför ett måste i varje spelrum, och kan dessutom fungera som en del av rummets dekorativa inredning om man sorterar spelen på ett organiserat sätt. Andra dekorationer som gör ett gamingrum mer levande och inbjudande är spel- och filmrelaterade posters (inramade för ett mer vuxet utseende) och samlingsföremål som spelfigurer och lampor. Den enda risken med att inreda sitt gamingrum på detta sätt är att man kommer att vilja tillbringa all sin lediga tid där, vilket kan gå ut över ens förhållande och vänrelationer – så fortsätt på egen risk!