Gaming

Spela i mobilen

Gaming är mycket populärt i dag och det finns flera olika spel att spela. Det vanligaste är att uttrycket gaming används vid spel på spelkonsoll och dator men i dag blir det också alltmer vanligt att spela via sin smartphone. Det finns flera fördelar med att spela via en mobiltelefon och man kan faktiskt ta del av en hel del spel i olika kategorier oavsett om man har en iPhone eller en Android enhet.

En telefon som klarar spelen

Om man vill kunna spela lite mer krävande spel i sin mobil krävs det att man har en enhet som klarar av spelen. Så länge telefonen inte är alltför gammal är det ofta inga problem att spela. En generell regel kan vara att man ska kunna ha de senaste versionerna av de operativsystem telefonen använder. Om man har en något för gammal telefon kan man köpa en begagnad sådan hos Gigamex för att kunna köra de spel man vill.

Fördelar med att spela i mobilen

En stor fördel med att spela spel i mobilen är att man kan spela var och när man vill. Det är inte så lätt att ta med sig datorn för att kunna spela i bilen och

man kanske inte heller kan spela på tåget. En stationär dator går inte heller att ha i sängen utan då behöver man sitta vid ett skrivbord. En mobiltelefon däremot kan man ha med sig överallt och det krävs inte att man har ett bord eller mycket plats för att man ska kunna spela. I de allra flesta fall har man också internetanslutning i mobiltelefonen och det betyder att man också kan spela spel online.

Datorspel som blivit mobilspel

Allt fler speltillverkare har upptäckt att många spelare väljer att spela i mobila enheter och det gör att de också gör om sina datorspel och konsollspel till mobilspel. Ofta innehåller mobilspelen inte exakt samma saker som datorspelen men spelare kan garanterat känna igen sig. Några spel man kan nämna som blivit mobilspel är Diablo, Hearthstone, Minecraft och Call of Duty.

Gamingtillbehör till telefoner

Att spela på en mobiltelefon innebär en hel del skillnader mot att spela på en dator eller på en annan konsoll. Man kan inte bortse från att skärmen är betydligt mindre än när man spelar på andra enheter. Det här är dock ofta en vanesak. När det gäller styrning av karaktärer kan det kännas ovanligt att ha styrningen på skärmen. Då kan ett alternativ vara att införskaffa gamingtillbehör till telefonen. Det kan till exempel vara ett skal utformat som en handkontroll, och som faktiskt kan användas för att styra bilar eller karaktärer. Vill man ha ljud i spelet utan att störa andra är ett par bra gaminghörlurar som kan kopplas till telefonen inte heller fel.