Gaming

Världens största gaming turneringar

Runt om världen har vi proffsatleter, miljoner fans som samlas framför tv:n för att titta på de olympiska spelen. Basketspelare som tjänar flera miljoner kronor varje år, skådespelare med hus i de finaste områden och kändisar som lever livet. Men ett nytt fenomen som blivit känt på de senaste åren är alternativet att kunna tjäna riktiga pengar genom gaming. Att bli en professionell gamer var något man skrattade åt förr i tiden, men ungdomar nuförtiden tjänar flera miljoner dollar från de större gaming turneringarna som går årligen. Beroende på vilket spel man spelar och vilken turnering man vinner så kan man tjäna mer än en advokat.

Grönt Gaming tangentbord

Det låter ju egentligen som något overkligt, då alla unga pojkars dröm är att kunna tjäna massa pengar på att spela data. Men på grund av det ökande intresset för E-sport så finns nu möjligheten att kunna vara en gamer som karriärval. I delar av Sverige har man till och med infört gymnasieutbildningar med gaming som inriktning. Efterfrågan av E-sport har medfört turneringar som kan komma upp i 32 miljoner tittare runt om världen, där vinstpotten för de laget som kommer etta ligger på cirka 18 miljoner dollar. I vissa fall har E-sport turneringarna varit live samtidigt som exempelvis stora fotbollsmatcher, och ändå fått mer tittare. Om din dröm är att bli en gamer så måste du självklart ha en gaming data, de kan bli ganska dyrt att betala på en gång. Då finns alternativet att genom enklare låna pengar.

Dataspelet Dota 2 är känt för deras enorma turneringar som oftast har den största vinstpoolen. Här tävlar lag om summor som är livsförändrande, och under The International 2015 så hade spelarna chansen att ta hem ett par procent av den totala vinstpoolen som låg på 18 miljoner dollar. Det slutade med att Evil Geniuses tog hem 37 procent av vinstpoolen och detta delades mellan spelarna. Den yngsta spelaren i laget, Sumail, blev den första i hans åldersgrupp att ta hem en summa på mer än en miljon. Sumail var 16 år gammal.

En lysande kontroll.

Det finns tyvärr problem gällande gaming världen, då en gammal lag gör att datorspelande kan bli skattepliktigt om den inte reformeras. Genom en rapport släppt av Rättvis skatteprocess kan datorspelare som tjänar pengar på att spela räknas som skattefuskare då de inte följt en momsregel gällande de mikrotransaktioner som genomförts mellan spelare. Därför är det viktigt att reformer genomförs för att anpassa framtidens teknologi till våra skattelagar.